Sup Bayam dan Telur Parmesan yang lebih ringan

Selepas sisa-sisa percutian dikeluarkan dari peti ais, anda pasti inginkan sesuatu yang ringan lagi selesa. Sup ini ialah stracciatella dengan bayam, tanpa kuning telur cepat dan mudah! dapur masuk

CATATAN DAPUR UJI

Sup ini ialah hidangan cepat dan ringan yang sempurna ia sememangnya tidak mudah untuk disatukan, dan ia ringan, menyihatkan dan lazat. Infusi pala dan bawang putih menaikkan kuahnya melebihi biasa, dan putih telur Parmesan menambah badan yang cukup untuk menjadikannya memuaskan.

Saya mengambil kebebasan dan menambah perahan jus lemon Meyer pada penghujungnya. Bonus: 3 biji kuning telur yang tinggal adalah alasan terbaik untuk membuat puding.

bahan

8 cawan air rebusan ayam

2 ulas bawang putih besar

4 buah pala parut dengan satah mikro

5 auns daun bayam bayi segar, dicincang halus

1/3 cawan keju Parmesan parut sangat halus, ditambah lagi untuk hiasan

3 putih telur daripada telur yang lebih besar

Garam dan lada sulah secukup rasa

 

Arah

Pecahkan ulas bawang putih, tetapi pastikan ia utuh dan utuh. Satukan bawang putih, sup ayam, dan buah pala dalam periuk sup sederhana dengan penutup. Didihkan dan kemudian reneh perlahan-lahan selama kira-kira 10 minit. Tutup api dan tutup periuk, biarkan kuahnya curam selama sekurang-kurangnya 35 minit (atau buat awal dan biarkan ia curam sepanjang hari).

Apabila sedia untuk dihidangkan, ikan ulas bawang putih dan masak semula kuahnya sehingga mendidih. Masukkan daun bayam yang dihiris kacau dan teruskan reneh selama beberapa minit.

Satukan putih telur dan keju Parmesan dalam cawan yang bermuncung, kemudian tuangkan ke dalam sup yang sedang mendidih, kacau sepanjang masa. Perasakan dengan garam dan lada sulah secukup rasa. Hiaskan setiap mangkuk dengan lebih banyak Parmesan parut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.